17 de Maig de 2019

Meritxell Bautista avança que Manresa serà una de les primeres ciutats de l’estat espanyol a tenir 5G

La cofundadora i Chief Marketing Officer (CMO) de Fibracat, Meritxell Bautista, ha avançat avui al migdia que “Manresa serà una de les primeres ciutats de l’estat espanyol a tenir 5G, gràcies a la seva tecnologia de fibra òptica i el desenvolupament que tenim previst dur a terme els propers anys”. Bautista ha fet aquestes declaracions a la taula rodona “Indústries 4.0 i les TIC com a base per un futur connectat”, que s’ha celebrat aquest divendres a la Casa Lluvià de Manresa, en el marc de l’Expobages.

 

La CMO de Fibracat ha parlat de la necessitat de diposar de fibra òptica perquè el 5G funcioni i ha recordat, fent referència a la intenció del Govern per farà arribar infraestructura per a la fibra òptica (la xarxa oberta de Catalunya) a totes les capitals de comarca l’any vinent, que els operadors de telecomunicacions i el govern i l’administració pública “ens necessitem mútuament perquè la implantació del 5G sigui una realitat”. En aquest sentit, ha remarcat que “Fibracat hi serà present i posarà tot el que tingui a l’abast per fer-ho possible”. Meritxell Bautista ha declarat que “tal i com, en el seu moment, vam convertir Manresa en la ciutat amb la fibra òptica més ràpida d’Europa, ja que va ser la primera empresa que va oferir 1.000 Mbps a particulars; també volem fer de Manresa una de les primeres ciutats de l’estat espanyol amb 5G”.

 

L’encesa del 5G brindarà, tal i com ha vaticinat Bautista, “un munt de noves oportunitats al món industrial que, evidentment, hem d’aprofitar”. També ha advertit que “hem d’estar preparats per a veure néixer noves professions i noves aplicacions que avui no existeixen gràcies a les noves tecnologies”.

 

D’altra banda, Meritxell Bautista ha posat de relleu la necessitat d’apostar pel talent femení a les TIC, un sector avui encara molt masculinitzat. Ho ha fet, precisament, en una taula rodona en la qual, d’una dotzena de participants, només hi havia dues dones: Gemma Rojas, presidenta Associació Tic Bages i Cofundadora en Endepro software, i la mateixa Meritxell Bautista. Fibracat, des dels seus inicis, treballa per aconseguir tenir, retenir i promocionar el talent femení; i promou i dona suport a les iniciatives que vetllen per fer visibles les dones en el sector de les TIC.