5 de Juny de 2019

Fibracat envia targetes SIM 3.0 al polítics catalans i espanyols perquè dialoguin

Aquest dimarts al migdia, Fibracat, el primer operador global de telecomunicacions amb capital 100% català, ha enviat una carta amb una targeta SIM 3.0, per correu certificat, a tretze polítics dels principals partits catalans i espanyols perquè obrin un diàleg real i directe. L’objectiu d’aquesta iniciativa d’RSC de la companyia, que porta per títol “Dialogar”, és instar-los a què desencallin la crisi institucional i trobin una solució al conflicte Catalunya-Espanya.

Cadascun dels polítics rebrà demà una targeta amb un número de telèfon que portarà instal·lada, en la seva agenda, els números de la resta de polítics, perquè puguin fer trucades de manera gratuïta i il·limitada. Com ha explicat la cofundadora de Fibracat, Meritxell Bautista, “els nostres valors es basen en el compromís amb Catalunya com a terra de pau, de diàleg, d’acollida i de democràcia i per això ens posem al servei dels actuals polítics catalans i espanyols, perquè encetin un diàleg tan necessari per desencallar la crisi institucional actual”.

 

Un diàleg sense intermediaris

La targeta SIM 3.0 de Fibracat s’ha enviat a Pedro Sánchez, president del Govern espanyol en funcions i secretari general del Partido Socialista Obrero Español (PSOE); Pablo Casado, president del Partido Popular (PP); Albert Rivera, president de Ciudadanos (C’s); Pablo Iglesias, secretari general de Unidas Podemos; Santiago Abascal, president de Vox i Alberto Garzón, coordinador federal d’Izquierda Unida (IU). I als polítics catalans Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya (Junts per Catalunya); Carlos Carrizosa, portaveu de C’s al Parlament de Catalunya; Pere Aragonès, adjunt a la presidència d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); Miquel Iceta, primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); Jaume Asens, cap de llista d’En Comú Podem; Carles Riera, portaveu de la CUP-Crida Constituent al Parlament de Catalunya i, Alejandro Fernández, president del Partit Popular Català.

Segons Meritxell Bautista, “aquesta llista inclou els polítics que poden solucionar el conflicte i garantir un futur millor per a tothom, perquè si el seu diàleg és directe, fluid, obert i franc, tot té solució i si, amb aquesta via sense intermediaris, protocols ni tampoc excuses, no es posen d’acord, serà que no volen”.

Fotografia: Adrià Costa Rifà/NacióDigital

Com fer possible la comunicació

Durant la presentació d’aquesta iniciativa, dues dones amb una extensa trajectòria política, Joana Ortega, llicenciada en Psicologia per la Universitat Abad Oliba i exvicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya i consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya (2010-2015) i Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i exdiputada al Parlament de Catalunya pel Partit Popular Català, han segut juntes de manera desinteressada i en un acte deslligat de qualsevol acció publicitària, per transmetre i exemplificar, des de posicions ben diferents, quins són els elements necessaris perquè es produeixi un diàleg entre Catalunya i Espanya.

Ambdues han felicitat Fibracat per aquesta iniciativa que, en paraules de Nebrera, “és sobtant” i han assegurat que “si estiguéssim en primera línia de la política, seuríem per arribar a un acord, perquè som més pragmàtiques”, fent referència al fet que, en general, les dones ho són més que els homes, segons Ortega.

L’ex diputada al Parlament de Catalunya pel Partit Popular Català ha exposat que “falta un espai polític intermedi, al centre” per arribar a aquest diàleg que, per a l’ex vicepresidenta del Govern català, “és complicat que el pugui fer gent implicada en condicions molt dures” i que, per tant, “el diàleg l’haurien de fer polítics que no tinguin tanta implicació emocional directa”. Ambdues han coincidit en què aquest diàleg hauria de ser privat i discret.

Fotografia: Adrià Costa Rifà/NacióDigital

 

Respecte al judici pel Procés, la professora de Dret Constitucional ha explicat que “estem en una situació molt complicada, perquè siguin condemnats o absolts, sempre hi haurà un ‘però’”. Per la seva banda, Ortega, condemnada i inhabilitada per la consulta del 9-N, està convençuda que “la sentència del Tribunal ja està escrita, quan en realitat és un problema polític que s’està solucionant als tribunals”.

Finalment, totes dues han coincidit en què s’ha de reformar la Constitució, perquè ja té més de 40 anys i perquè com ha explicat l’advocada Nebrera “si més de dos milions de persones volen canviar les lleis, se les ha d’escoltar”. Com ha posat d’exemple Ortega, “les dones abans tampoc no podien votar ni estudiar a la universitat i, gràcies als governs que van escoltar-les, aquelles lleis, que els hi prohibien fer-ho, es van poder canviar”.

Un acte amb recolzament empresarial

L’acte de Fibracat d’aquest migdia ha estat conduït i moderat pel periodista Josep Puigbó. Entre d’altres personalitats, també hi han assistit la Dra. Mercè Boada, cofundadora i directora mèdica de Fundació ACE; Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels i de la fundació Climent Guitart; Cristina Riba, periodista i presentadora del TN de Tv3; Gemma Cernuda, experta en branding i comunicació en femení; la monja contemplativa Sor Lucia Caram; Rosa Cuscó, fundadora de Women 360° Congress; Vicenç Mauri, que va ser assessor del govern d’Artur Mas; l’empresari Esteve Pintó, president de Pimec Catalunya central, i Joan Tristany Claret, director general i secretari general de l’Associació Empresarial AMEC.

 

Fotografia de capçalera: Adrià Costa Rifà/NacióDigital