22 de Juliol de 2019

Les millors aplicacions de fotografia

Ens trobem en ple període de vacances, l’oportunitat perfecta per descobrir nous llocs. Per tal d’immortalitzar aquests moments i tornar-los a gaudir, les fotografies són les nostres grans aliades. A més, ens serviran per destacar a les xarxes i compartir amb els nostres contactes on som i què estem fent. Amb l’objectiu d’aconseguir les millors instantànies, volem oferir un manual de fotografia per a l’estiu amb un recull de les millors aplicacions.

En aquest article trobareu aplicacions que us faran la vida més fàcil i us permetran fer les millors fotografies. Amb aquestes apps podreu escollir el millor punt o moment per fer la foto, editar-la o fer un collage.

Una planificació ho canvia tot

Una bona instantània comença molt abans de prémer el botó. Per fer una foto perfecta, és important conèixer algunes variables com les millors hores de llum o la posició del Sol. Aplicacions com The Photographer’s Ephemeris, per exemple, són idònies per fer fotografia exterior. Aquesta aplicació informa sobre totes les dades rellevants del Sol, la Lluna i la posició de les estrelles; a més, guarda localitzacions o dona l’angle d’elevació.

Altres apps interessants són Photopills (molt ben valorada) i Hyperfocal Pro (per calcular exclusivament la distància hiperfocal).

Una foto de veritat

També hi ha aplicacions que faran que el nostre mòbil tingui una varietat d’opcions enorme. Camera zoom FX Premium o Bacon Camera són dues de les millors per controlar el balanç de blancs, l’exposició ISO, la velocitat d’obturació o fer captura en ràfega, entre altres. Tothom qui es prengui seriosament la fotografia amb el mòbil, hauria de provar aquestes apps.

Una altra opció interessant per retocar diferents elements o jugar amb filtres és Awesome Camera. Per la seva part, Video 2 Photo ens permet extreure imatges de pel·lícules o vídeos que haguem fet. I també hi ha aplicacions per fer unes selfies perfectes, com G-Gesture, guanyadora del premi Global Mobile Awards el 2014 i encara una de les millors.

Que l’edició ens ajudi

De totes les alternatives que tenim, probablement les més aconsellables són les que ens permeten fer diferents retocs i, a més, són intuïtives. Trobem exemples com Snapseed o Photoshop Lightroom, que permeten retocar els elements habituals i, a més, afegir textos, utilitzar diferents filtres, desenfocar, jugar amb perspectiva, etc.

Altres, com Pixlr, ens permeten fer collages atractius i tenir un element que doni més valor a les nostres imatges. Prisma Photo Editor, per la seva banda, ens permet convertir les nostres fotos en pintures o dibuixos artístics, donant un toc creatiu a les nostres instantànies.

I que no es perdin

Amb tot el que arribem a tenir al mòbil, perdre-ho pot ser catastròfic. Una de les coses que més mal ens fa és perdre les imatges, com si perdéssim una part de la memòria. Per tal d’evitar-ho, tenim opcions com Google Photos o One Drive, per emmagatzemar-les. I si també volem ensenyar-les, podem trobar apps com Blurb o Cheerz, que ens ajuden a donar vida a les imatges en diferents formats impresos. I a gaudir de l’estiu!