29 d'Agost de 2019

Per què els ‘gamers’ prefereixen Fibracat?

Cada 29 d’agost se celebra el Dia Mundial del Gamer. Els jugadors de videojocs (cada dia en més formats i suports) formen una comunitat que ha crescut d’una manera sorprenent els últims anys, fins a desenvolupar-se una nova professió. Els eSports són ara mateix un mercat en auge que mou milions de diners i una gran massa social gràcies a les partides o esdeveniments multitudinaris que omplen pavellons i, fins i tot, estadis. Tant és així, que els gamers no només juguen, sinó que es preparen mitjançant rutines d’entrenament, estades i dietes especials. Alguns arriben, fins i tot, a percebre sous que es poden equiparar als dels futbolistes.

Òbviament, per tal de gaudir completament de l’experiència gamer, és necessari complir una sèrie de requisits en relació amb la connexió. I és aquí on destaca Fibracat, gràcies, sobretot, a la seva baixa latència (o temps de resposta). Aquesta rapidesa és essencial en un joc en línia, entre jugadors repartits pel món, ja que pocs mil·lisegons poden canviar l’ordre de cada acció i el guanyador de cada partida. Per això Fibracat és l’operador escollit per cada dia més gamers, ja que els permet viure l’experiència del joc d’una manera encara més immersiva, aprofitant tot el seu potencial.

Què és la latència?

Els usuaris de Fibracat ja coneixen l’agilitat i la velocitat de la seva fibra. Tot i això, un dels elements que més crida l’atenció (i que a vegades no es té prou en compte) és la latència o resposta (ping). D’una manera simple, diríem que es tracta del temps de resposta o de reacció, és a dir, és el tems que triga un servidor a rebre la informació que l’usuari ha demanat per mitjà del seu dispositiu. En llenguatge gamer, seria el temps que triga el personatge del joc en fer una acció des del moment en què el jugador prem el botó.

La unitat de mesura d’aquesta latència és el ping, que calcula el temps que triga l’equip local de la teva xarxa a comunicar-se amb un equip extern. I la unitat de mesura d’aquest ping són els mil·lisegons. Per a un gamer, un ping per sota dels 20 ms es pot considerar més o menys acceptable. I Fibracat, amb la seva pròpia fibra, no només ofereix un ping per sota de 20, sinó que tendeix a 1 ms. Això vol dir que la latència és pràcticament inexistent, fent que la resposta sigui immediata.

Ara s’entén millor per què Fibracat és l’operador escollit pels gamers, oi? A més, si a aquesta latència li afegim la gran velocitat del servei, la multitud de propostes per adaptar-se a cada client i l’expansió de la companyia per arribar a tots els possibles racons del país, obtenim un operador idoni, no només per a gamers, sinó per a tothom qui vulgui gaudir d’unes fantàstiques prestacions en la seva connexió.

Com ho fa Fibracat?

Altecom, l’empresa mare de Fibracat és l’únic operador amb nòduls de connexió de fibra òptica contractats amb els 6 majors proveïdors mundials: Level 3, Telia, NTT, GTT, Cogent i Tata. Això és sinònim de més velocitat, més fiabilitat i més garanties, de forma que sempre s’assegura la millor connexió. Si ets un gamer, encara que juguis amb algú a l’altra punta del món, els dos disposareu d’una gran rapidesa i d’una latència que tendeix a zero. Per als que no, quan perdin sempre tindran l’excusa: no són de Fibracat.