13 de Setembre de 2019

El dilema de la fibra: necessito 200 Mbps o 500 Mbps?

Diguem què fas amb la teva internet i et diré quina fibra necessites. Cada persona fa un ús diferent de la xarxa, així que també necessita una velocitat diferent de la fibra òptica que contracta per a casa seva. I és que, a l’hora de decidir, els clients es troben amb un dilema: 200 Mbps o 500 Mbps. Quina és la diferència real entre les dues?

Encara que molts creuen que no hi ha massa diferència, això dependrà de l’ús que fem de la xarxa, de les aplicacions que utilitzem i dels aparells connextats que tinguem a casa al mateix temps. Com ja sabeu, no és el mateix utilitzar un ordinador, que més d’un, junt amb la tablet, els smartphone, etc. Per tal d’ajudar-te a escollir, et donarem alguns consells per descobrir quina velocitat s’adaptaria millor a les teves necessitats.

Per què necessito 200 Mbps?

Aquesta velocitat és idònia si es fa un ús més habitual i més tradicional de la xarxa. Així doncs, és una velocitat perfecta per veure vídeos en streaming en HD, per fer cerques o per pujar i baixar arxius de poc pes. També serà una velocitat que funcionarà molt bé si l’ús de la resta d’aparells de connexió fan un ús similar d’internet. Per tal d’adaptar-se a aquestes necessitats, Fibracat ofereix la tarifa modernista, 200 Mbps de fibra simètrica que inclou altres elements que la fan realment interessant.

Tot i això, en el moment que necessitem treballar amb arxius més grans o fer feines més complexes amb diversos aparells, pot començar a no ser suficient. Aquí és quan entra l’opció dels 500 Mbps, una velocitat superior que ens permetrà fer us altres usos que repassem a continuació.

Què puc fer amb 500 Mbps?

En aquest cas, la velocitat es multiplica, de manera que ofereix un ventall d’opcions molt més ampli. Per fer-nos una idea, un arxiu de 50 Gb podria descarregar-se en poc més de 14 minuts. Amb aquesta dada com a referència, podem deduir ràpidament que una connexió així ens permetrà explotar les capacitats de la xarxa molt més enllà de l’ús tradicional.

Aquesta connexió és idònia per a aquells que tenen una exigència més gran d’internet. Per exemple, algú que treballi a casa serà un usuari idoni, ja que podrà treballar perfectament amb arxius grans, compartir-los i descarregar-los ràpidament (sempre que sigui fibra simètrica, com la de Fibracat) i sense problemes. És una connexió on l’ús del núvol és essencial i ens permet experimentar amb totes les seves capacitats, utilitzant serveis i aplicacions basats en el cloud computing com si estiguessin al nostre ordinador.

Una família nombrosa on tothom vulgui aprofitar la connexió sense tenir problemes també trobarà més facilitats amb una velocitat com aquesta. En definitiva, serà una connexió òptima, encara que s’utilitzin serveis de teletreball, d’emmagatzematge o es visualitzin de vídeos. Tot i això, serà necessari tenir ben configurada la xarxa local, per no provocar una mala recepció del Wi-Fi.

I si t’agraden els videojocs, aquesta connexió també serà la millor per a tu. Deixant de banda la latència, que vam explicar en aquest post, els 500 Mbps et permetran gaudir dels jocs en línia, on la velocitat és fonamental per utilitzar diversos serveis i aplicacions relacionades. Un exemple seria l’ús de Twitch per transmetre les nostres partides en directe. A l’hora de compartir contingut multimèdia, com més velocitat tinguem, millor. A Fibracat oferim la tarifa expressionista amb aquesta velocitat i altres avantatges.

Per treballar 500 Mbps, per a un us convencional, 200 Mbps

Com veiem, realment la velocitat sí que implica una sèrie de diferències. Si disposes de més velocitat, pots gaudir d’una sèrie d’aplicacions o serveis que d’una altra forma seria molt difícil poder-te beneficiar. Si treballes des de casa o fas ús d’arxius molt pesats (i, per tant, emmagatzematge al núvol) necessitaràs més velocitat. No obstant això, si l’ús que d’internet és més convencional, amb una velocitat de 200 Mbps serà més que suficient i podràs gaudir de la xarxa d’una manera ràpida i eficient.