10 d'Octubre de 2019

Aplicacions mòbil gratuïtes que no et pots perdre

Avui dia, un dels valors més importants a l’hora de comprar un telèfon és la seva capacitat de memòria. No només RAM, sinó d’espai per poder instal·lar els elements que s’han convertit en imprescindibles a la nostra vida: les aplicacions mòbils. El mercat de les apps és immens, quasi inabordable. Si donem un ràpid cop d’ull, ens adonarem de la gran quantitat d’apps que podem trobar, ja siguin de xarxes socials, missatgeria, entreteniment o transport.

Encara que moltes són de pagament, també podem trobar moltes altres aplicacions gratuïtes i de gran utilitat. A continuació enumerem algunes de les millors apps gratuïtes que t’ajudaran a tenir un mòbil complet, amb el qual podràs controlar el sistema operatiu o compartir el que desitgis a diferents xarxes socials.

Aplicacions gratuïtes per al teu sistema operatiu

Tens un mòbil amb garantia i et fa por fer-lo malbé per «rootejar-lo» o per provar algun element extern? Doncs això ja no ha de ser una excusa o un impediment, gràcies a una aplicació gratuïta com Vmos. Aquesta app ens permet bàsicament tenir un emulador d’Android dins el nostre propi telèfon. D’aquesta manera, podràs fer tot el que desitgis amb la seguretat de no comprometre la integritat del dispositiu i, així, no perdràs la garantia.

També existeix l’opció de les llançadores d’aplicacions com una solució fàcil per personalitzar l’aspecte del sistema operatiu i el seu comportament sota determinades circumstàncies. Una de les més conegudes és Nova Launcher, una aplicació gratuïta que ofereix tota mena d’avantatges. Aquesta app ens permet personalitzar la home, les icones de les altres aplicacions, les animacions i, fins i tot, com a extra, realitzar backups. Una manera fantàstica d’aconseguir que el nostre telèfon mòbil funcioni més de pressa.

A molts usuaris els resulta una molèstia la dificultat que suposa accedir a carpetes i altres arxius del sistema d’Android. Encara que es pot fer amb el telèfon de fàbrica, el mercat de les aplicacions mòbils gratuïtes ens ofereix altres opcions com ES Explorador. Una aplicació que té un únic objectiu: facilitar-nos la cerca i l’accés a les carpetes del sistema.

Aplicacions gratuïtes per facilitar-nos la vida

La salut és el més important. Per aquesta raó i amb l’objectiu de lluitar contra l’ús abusiu dels nostres telèfons mòbils, tenim ActionDash. Aquesta aplicació gratuïta permet portar un control del temps que dediquem a la utilització de cada aplicació que tinguem al telèfon, de quantes notificacions hem rebut i de quantes vegades hem desbloquejat el terminal. És una app purament informativa, però molt reveladora del temps que podem arribar a dedicar a mirar el mòbil. Una eina per controlar el nostre benestar digital.

Una altra aplicació que es preocupa per la nostra salut és Yuka. La indústria de l’alimentació i la preocupació per la salut i el que mengem és un mercat molt potent. Aquesta aplicació gratuïta és un escàner d’aliments (s’escaneja el codi de barres) que ens informa de la conveniència o no de prendre un aliment concret, fet que la converteix en una eina interessant a l’hora de fer la nostra compra.

Però no tot fa referència a la salut. Altres apps han nascut per fer-nos la vida una mica més fàcil. Aplicacions mòbils com Swiftkey són un complement perfecte per al teclat d’Android, ja que permet funcionalitats diferents, com la predicció de paraules, la correcció ortogràfica a temps real, i una àmplia gamma d’estils i temes per a més de 300 idiomes diferents.

Aplicacions gratuïtes per a xarxes socials

A part d’aquelles aplicacions ja conegudes de les xarxes socials més importants, en podem trobar altres gratuïtes que també ens aportaran bones dosis d’entreteniment, com TikTok, molt popular entre els més joves; Zepeto, una xarxa social on crees el teu avatar animat i pots interaccionar amb d’altres, o Discord, una espècie de WhatsApp per a gamers amb diverses opcions pensades per als amants dels videojocs.

I aquests exemples només són un petit tast d’algunes de les millors aplicacions gratuïtes per a mòbils que podem trobar. Altres com Snapseed, editor de fotografia avançat; Office Lents, escàner de PDF amb múltiples opcions, o Parallel Space, duplicador d’apps per generar nous espais de treball, podrien haver entrat en aquesta llista. El mercat d’aplicacions mòbils ens ofereix un gran ventall d’opcions que, si sabem buscar adequadament, ens proporcionaran una gran ajuda, entreteniment i, fins i tot, uns hàbits més saludables.