26 de Novembre de 2019

5 apps per fer les millors Instagram Stories

Fa molt poc, Instagram ha sigut notícia gràcies a la seva decisió d’eliminar els m’agrada de les publicacions, buscant que la gent comparteixi el seu contingut sense la obsessió de saber si les seves publicacions agraden més o menys. Diversos estudis deixen entreveure que Instagram i la “competència” que genera provoquen nivells molt elevats d’ansietat, depressió o insatisfacció entre la població jove, superiors als que provoquen xarxes com Facebook o Twitter.

Aquesta notícia comporta i comportarà canvis en la forma com funciona Instagram. Però avui ens volem enfocar només en una: les stories. Des de que van aparèixer, aquests dominen de llarg el mercat de les publicacions efímeres (500 milions d’usuaris cada dia, segons diferents càlculs) i l’eliminació dels likes encara li poden donar més importància. La raó? Doncs totes les interaccions relacionades amb les stories són privades. I com que encara prendran més força, hem pensat en un parell d’aplicacions mòbils que ens poden ajudar a tenir més engagement a Instagram mitjançant unes stories amb un toc més original.

UNFOLD

Una de les apps amb millor estètica va ser creada específicament per a dissenyar stories amb fotos i vídeos. La idea que hi ha darrere Unfold és la de ser un editor de plantilles i mosaics de tota mena, oferint múltiples opcions de tipografies (incloent manuscrites), marcs per fotos, imatges de fons o, fins i tot, fer moltes stories agrupades en un set. Una aplicació que ens permet jugar amb molts efectes i té en la seva simplicitat d’ús el seu millor aliat, oferint resultats de gran nivell.

HYPE TEXT

Una aplicació completa per a retocar les stories del nostre Instagram, ja que ens permet opcions d’edició i, sobretot, afegir textos animats amb moltíssimes tipografies, jugant amb efectes d’entrada i sortida. El seu ús és molt intuïtiu i fins i tot permet afegir cites aleatòries o música. La part negativa d’aquesta app és que la seva versió gratuïta incorpora marca d’aigua, però es pot ocultar afegint la localització, per exemple.

STORYART

Aquesta aplicació ens permetrà fer diferents edicions a les nostres stories, ja que compta amb més de 500 plantilles (algunes animades) i 40 temes diferents, des de minimalistes a cinematogràfics, amb l’opció d’utilitzar textos amb diferents fonts i dissenys. A més, StoryArt ofereix la possibilitat d’afegir filtres predefinits, ajustar el color de la imatge, ajustar la velocitat dels vídeos i variar l’exposició, la saturació i el contrast.

GLITCHÉ

Aquesta app és realment completa ja que ofereix múltiples opcions d’edició de fotos i vídeos, a més de la possibilitat de crear gifs. L’aplicació conté efectes per invertir colors, simular VHS o càmeres velles o descomposar la imatge, entre moltes altres coses. Totes aquestes opcions i eines fan Glitché és una de les aplicacions més interessants a l’hora de crear stories atractives i diferents.

VSCO

Acabarem amb una aplicació que des de fa un temps s’ha convertit en una de les apps més recomanables si fas tractament d’imatges a les xarxes. Perquè, en sí mateixa, es com una xarxa social d’artistes, una comunitat que va compartint les seves creacions. Com les anteriors, VSCO conté un gran ventall d’opcions i eines per editar, com filtres, efectes o textures i, a més, permet copiar la edició d’una imatge a totes les altres, donant una sensació d’harmonia i unitat estètica a les nostres imatges. Una aplicació, que, en definitiva, ens permetrà embellir les nostres fotografies i vídeos sense cap esforç i molt ràpidament.

Aquesta és una petita llista d’algunes de les apps que millor ens han funcionat, però cada cop n’hi ha més, com Nebi o Inshot. Les stories s’han convertit en una eina d’entreteniment i comercial molt important que, amb la nova regulació d’Instagram, pot tenir encara més importància. I no ens anirà malament tenir en compte aquestes aplicacions i les seves avantatges.