18 de Novembre de 2019

Mòbil sense espai? Aquí tens uns consells per alliberar-ne!

No fa gaire, parlàvem d’algunes apps que podien ser de gran ajuda per al nostre telèfon, el seu funcionament i, fins i tot, per a la nostra salut. Tot i això, quan comencem a descarregar aplicacions i les utilitzem, ens trobem amb un enemic que arriba tard o d’hora: quedar-nos sense espai al telèfon mòbil.

Aquest fet provoca múltiples inconvenients, com alentir el telèfon, que no funcioni al seu nivell normal i, que a més, no tinguem la possibilitat de descarregar res o fer noves fotos. La solució no sempre és començar a esborrar-ho tot i quedar-nos sense vídeos al mòbil o prescindir d’algunes aplicacions. I és que, a vegades hi ha dades que s’emmagatzemen ocupant un valuós espai i que no tenim en compte. A continuació, us deixem alguns trucs per alliberar espai a l’smartphone sense necessitat de fer cap revolució al telèfon:

Esborrar la memòria cau, el cache, de les aplicacions

Les apps i els jocs que tenim instal·lats ocupen cada cop més espai, memòria temporal que pot fer que funcionin lentament. Per tal d’evitar això, és necessari esborrar el cache de les aplicacions a Android i ho pots fer de dues maneres: un esborrat global, eliminant tota la memòria cau de totes les aplicacions, o anar a les apps que més t’interessin i esborrar només les seves dades. Però vés amb compte i tingues present que s’esborraran totes les dades, incloses partides guardades de jocs, per exemple.

Per fer-ho, es pot fer des de la configuració del telèfon, a l’apartat d’aplicacions, o bé utilitzar programes com  CCleanerClean Master (que, fins i tot, treballen de forma automàtica), a més d’algunes extensions o serveis que ofereixen alguns antivirus.

En aquest apartat, també podríem incloure les dades emmagatzemades al navegador (cookies, historial, contrasenyes), que, a poc a poc, ocupen un espai important. Des de la configuració del navegador que utilitzem, podrem eliminar aquestes dades fàcilment. I, en el cas d’utilitzar Chrome, podries activar l’economitzador de dades per tal d’emmagatzemar menys volum d’escombraries.

Ús de les versions Go o Lite

Tenint en compte que les apps, cada cop més complexes, també ocupen més espai, les empreses desenvolupadores han cercat alternatives perquè ocupin menys espai, com les versions més “lleugeres” de si mateixes. Com a exemple, trobem alguns productes de Google, com Gmail, Maps o Chrome, que tenen una versió GO, pensades per a smartphones de gamma més baixa. Així mateix, la majoria de xarxes socials també ofereixen versions Lite, oferint una opció ‘low cost’ per a la memòria del teu telèfon.

Revisar les descàrregues

Sí, és obvi. I precisament per aquesta raó, a vegades no li donem importància. Però, amb el pas del temps i quasi sense adonar-nos-en, el que descarreguem (fotos, vídeos, arxius de tota mena) acaben ocupant un gran espai al nostre telèfon. Així que és molt aconsellable, no només vigilar què descarreguem, sinó fer un cop d’ull de tant en tant en aquesta carpeta i desfer-nos de tot allò que ja no necessitem. En aquest sentit, també hi ha l’opció del núvol, on pots emmagatzemar tot allò que ocupa massa espai al teu smartphone, però que no vols eliminar.

Sempre hi ha opcions

Com pots veure, hi ha múltiples maneres d’evitar quedar-nos sense espai al nostre telèfon. Però, en el cas que cap d’aquests consells t’acabi d’ajudar, sempre pots optar per fer un abocament de dades a l’ordinador, desinstal·lar aquelles apps que menys utilitzis o fer-te amb algun tipus de memòria externa. D’opcions sempre en tindràs!