3 d'Abril de 2020

Fibracat dona targetes SIM a la campanya de la SCT per connectar pacients aïllats als hospitals

Fibracat se suma al projecte TelecomuniCAT, iniciada per la Societat Catalana de Tecnologia (SCT), amb l’objectiu de connectar telemàticament els pacients amb les seves famílies i amics durant el procés d’hospitalització. Per això, cedirem targetes SIM amb dades a tots els centres hospitalaris adherits a aquesta iniciativa.

Per la seva part, la SCT ha activat una campanya per obtenir tauletes en bon estat, tant de particulars com d’empreses. I també anima a fer donatius per comprar-ne a través d’una campanya de micromecenatge. Trobareu tota la informació al següent enllaç: www.telecomunicat.cat.

La cofundadora de Fibracat, Meritxell Bautista, assenyala que “la col·laboració públic-privat forma part del nostre ADN i és en aquests moments de situació d’emergència quan el binomi públic-privat encara és més potent i necessari”. A més, afegeix que, “tot i que per Fibracat representa un esforç econòmic important, en aquests moments l’acompanyament de les persones que estan hospitalitzades no té preu”.

Per això, Meritxell Bautista anima a les persones a col·laboar amb el projecte TelecomuniCAT donant tauletes o amb aportacions econòmiques, “perquè empreses i societat civil contribuïm a arribar on l’administració per sí sola no arriba, en aquests moments de dificultats”.

La presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salán, explica que “la idea és proporcionar una hora de visita virtual, on es facilita al pacient un dispositiu, en cas que no en tingui, i la connexió, a través de Fibracat”. El projecte també ha creat un suport metàl·lic per aquelles persones que tenen dificultats motrius i, d’aquesta manera, poden ser autònoms i alliberar al personal sanitari. Núria Salán afirma que “l’enginyeria és solucionar problemes amb enginy. Aquest és un moment de problema i és on hem d’aplicar l’enginy”.

Aquesta iniciativa que compta amb la col·laboració de Fibracat i el suport l’Hospital Clínic, l’Hospital de Bellvitge, el Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.