15 de Maig de 2020

10 aplicacions per dormir bé (i descansar millor)

Gairebé dos mesos de confinament, sortint de casa el mínim imprescindible, està posant a prova la nostra salut física i mental. Un desgast que té conseqüències en el nostre descans. Per dormir bé és important seguir uns consells i rutines, com fer exercici físic, evitar el mòbil o la tauleta abans d’anar a dormir o mantenir una alimentació saludable (sobretot, sopar lleuger). I si no en tenim prou, sempre podem recórrer a aplicacions que ens ajudin a dormir millor, com aquestes (compte, no us feu un embolic, que moltes tenen noms semblants):

PILLOW

Si tens un iPhone (o iPad o Apple Watch), aquesta aplicació és de les més populars per monitorar com dorms. Pots fer un seguiment automàtic o manual de la teva activitat i conèixer millor com descanses. Si ho vols, el seu algoritme et despertarà en el moment més adequat.

SLEEP

Si tens sistema iOs, la teva aplicació per fer un monitoratge dels cicles del son és aquesta. Et farà un seguiment amb un despertador intel·ligent (2 setmanes de prova), proporciona sons agradables per adormir-te i despertar-te. També et permet gravar els diàlegs nocturns que tinguis i, fins i tot, té un so que evita els roncs.

SLEEP CYCLE

Analitza el teu son i et desperta en el moment idoni, durant una de les fases de son més lleuger, com a molt 30 minuts abans de l’hora a la qual havies posat el despertador. D’aquesta manera, et despertaràs de manera més natural, com si no t’haguessis programat una alarma.

SLEEPZY

Una altra aplicació amb un ‘despertador intel·ligent’, que analitza el son, en registra els cicles i fa recomanacions per descansar millor. Només cal posar el mòbil al costat del llit. En el seu cas, farà servir el micròfon per analitzar les tendències del nostre cicle de son.

SLEEPY

Calcula els cicles de son que tindrem depenent de l’hora a la qual posem l’alarma. I també ens indicarà quin és el millor moment per anar a dormir i per despertar-nos depenent de quan posis el despertador. A més, també ens proporciona sons per adormir-nos de manera més ràpida.

PZIZZ

És una aplicació que ajuda a agafar el son a la nit, a fer la migdiada i, fins i tot, a concentrar-te. Ho fa mitjançant una veu que et condueix a la meditació, i inclou sons relaxants. Els seus desenvolupadors asseguren que et despertaràs “de manera fresca”.

RELAX MELODIES

Aquesta app et portarà a descansar bé a través de músiques, sobretot, però que incorpora alternatives: t’ajuda a meditar, i et permet sentir diferents sons i, fins i tot, escoltar històries (com si et llegissin un conte per anar a dormir).

TIDE

Una aplicació més global, que ens ajudarà a dormir però també a meditar, relaxar-nos i estar més centrats. A través de diferents sons, ens ajudarà a treure’ns de sobre l’estrès i a descansar millor. Aporta, sobretot, tranquil·litat.

ATMOSPHERE

Una altra app que ens ajudarà a dormir a través de la relaxació i que podrem fer servir durant el dia. Podrem dormir, meditar, fer ioga, desestressar-nos, estimular la creativitat o simplement gaudir del que escoltem, amb l’ajuda de pulsacions binaurals i tons isocrònics. Ens podrem traslladar a entorns relaxants com la platja, el bosc, un moment de pluja…

SLEEPO

Aquesta també té un ús diürn. Proporciona 32 tipus de sons diferents, dividits en 4 grups, que ens ajudaran a relaxar-nos o dormir: de pluja (contra el vidre, onades al mar, trons…), de natura (bosc, rierol…), de ciutat (metro, tren, avió) o de meditació (piano, flauta oriental…). A més, també podem sentir sons per concentrar-nos: soroll blanc, soroll rosa i soroll cafè.