29 de Maig de 2020

Tatuatges sonors: veus impregnades a la pell

T’imagines tenir gravat un so per sempre a la teva pell? Potser el riure del teu fill o filla, la veu d’aquella persona que ja no hi és o aquella part d’una cançó que et fa posar els pèls de punta. Doncs en aquesta direcció apunta la revolució al món dels tatuatges gràcies a Skin Motion. Ja fa temps que existeixen aquest tipus de tatuatges, però comencen a guanyar adeptes per la seva originalitat. Com funcionen?

Skin Motion utilitza una tecnologia que combina processament d’àudio, reconeixement d’imatges i visió per ordinador i computació. Amb tot plegat es genera una ona a partir de l’arxiu sonor que es vol tatuar. Un cop es plasma aquesta ona a la pell, es podrà fer sonar mitjançant l’smartphone i l’app (es pot descarregar gratuïtament per a IOS i Android), que reconeixerà aquesta imatge com si fos un codi de barres.

Per fer tot això, s’haurà d’entrar a la pàgina web d’Skin Motion (obrint-se un compte i pagant la taxa prèviament), on s’ha de pujar la gravació, preferentment menys d’un minut per no generar una ona massa llarga. Un cop es transforma el so en ona, es pot imprimir per realitzar el tatuatge: es recomana fer-lo en una part plana del cos per tal que no hi hagi interferències.

De moment, a Catalunya només hi ha un espai on facin aquest tipus de tatuatges. Tot i que, amb l’increment de la demanda, seran més els estudis on al final es permeti portar a terme aquests tatuatges.

Tatuatges amb olor

Però les imatges a la pell que es podran escoltar no són l’única novetat en el món dels tatuatges. Tattly Temporary Tattoos fa una aposta diferent, cap a un altre dels nostres sentits: l’olfacte. Es tracta de dissenys florals temporals que inclouen aromes diferents, des de dibuixos amb fragàncies inspirades en dolços fins a olors naturals. Són dibuixos fets amb tinta no tòxica, l’olor de la qual normalment dura un dia. Els tatuatges temporals marxen al cap d’uns dies, segons el tipus de pell.