11 de Juny de 2020

Els millors antivirus gratuïts per a l’ordinador

Aquests dies s’ha multiplicat el teletreball, potser amb els nostres propis ordinadors, smartphones, tauletes, etc. L’augment de moviment de dades a la xarxa ha estat de rècord, amb un flux continu d’informació que pot arribar a ser perillós si no es controla adequadament. Spywarephishingramsomware, virus… hi ha molts tipus de malware que ens poden afectar de diverses maneres. Per impedir-ho, tenim els antivirus.

Si abans els antivirus tenien la missió de detectar i eliminar virus, avui dia aquests softwares van més enllà: oferir protecció de cada aspecte de la vida en línia. El mercat ofereix múltiples opcions de pagament amb serveis realment interessants. Tot i això, també hi ha opcions gratuïtes que, malgrat que no ofereixen una protecció integral, tenen unes prestacions prou bones. A continuació et deixem una llista d’alguns dels millors antivirus gratuïts.

Avira Free Antivirus

La seva tecnologia és de gran qualitat i, a més, inclou Avira Browser Safety (una extensió per a Chrome i Firefox que protegeix contra pàgines malicioses i fraus phishing)Avira és un antivirus que opera al núvol, combatent el software maliciós des dels seus servidors i utilitzant pocs recursos del sistema de l’ordinador.

Panda Free Antivirus

Aquesta marca té una gran consideració gràcies a la seva tecnologia, a la facilitat d’ús, a la seva interfície i al seu disseny. Té unes fantàstiques prestacions de detecció i eliminació de malware, a més de disposar de VPN (xarxa privada virtual) gratuïta, limitada, això sí, a 150 MB. Per a més funcions, s’ha de passar a la versió de pagament.

AVG AntiVirus Free

A part de les seves bones prestacions en captació i eliminació de malware, destaca sobretot per la seva protecció contra phishing i la seva capacitat contra anuncis, trackers i enllaços perillosos (gràcies a que inclou AVG Secure Browser). Té menys funcions addicionals que d’altres, però és un antivirus realment adequat.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Una de les marques que ofereix un millor software del mercat, també té una versió gratuïta que ofereix una bona protecció a l’ordinador gràcies a la seva tecnologia de detecció i eliminació, a més del sistema anti-phishing i altres funcions realment interessants.

Sophos Home Free

Potser una marca menys coneguda que la resta, però un bon antivirus gratuït que destaca per la seva protecció de control parental, element que normalment és de pagament. Aquesta funció ens permet monitorar la manera en què fills i filles utilitzen els dispositius (permet instal·lar fins a tres, també inusual gratuïtament) i limitar les pàgines que visiten.

Aquests només són alguns bons exemples, però el mercat ofereix altres de qualitat, com Avast Free Antivirus, Kaspersky o Norton. Tot i això, és important tornar a recordar que aquestes versions gratuïtes ofereixen una protecció bàsica. Per a una seguretat més elevada, s’hauria de contractar les versions Premium, amb diferents funcionalitats depenent de la marca i parlaríem d’un altre rànking, enfocat a la relació preu-qualitat.

La protecció de les nostres dades i del nostre ordinador, amb més teletreball i més ús de la xarxa, és vital. La ciberseguretat serà un dels pilars fonamentals en la relació que tindrem amb internet i la tecnologia que ve, com el 5G.