9 de Juliol de 2020

Fibracat: tarifes revolucionàries amb nom de dona

A Fibracat creiem en el talent femení i el fomentem, especialment a l’empresa i, sobretot, en el sector de les TIC, les tecnologies de la informació i la comunicació. I amb les nostres tarifes fem un reconeixement a dones catalanes revolucionàries. Dones valentes, transcendents, que han fet grans aportacions a la cultura i l’educació. També n’hi ha que han lluitat pels drets i les llibertats de les persones. Dones influents en la història de Catalunya, en definitiva.

MERCÈ

La darrera en incorporar-se a les nostres tarifes ha estat la MERCÈ, en referència a Mercè Rodoreda, una autora clau en la història de la cultura i les lletres catalanes, segurament l’escriptora de llengua catalana contemporània més influent.

ALOMA

Entre les tarifes de Fibracat ja hi havia una referència a Mercè Rodoreda amb la tarifa ALOMA, el nom que dona títol a la seva novel·la psicològica (i a la seva protagonista).

MURIEL

Fa referència a Muriel Casals, economista, professora universitària i política catalana. Va ser diputada del Parlament de Catalunya i va presidir Òmnium Cultural, una entitat històrica del catalanisme que sota la seva presidència va fer un gir estratègic i modernitzador.

MONTSERRAT

És una tarifa que fa referència a Montserrat Roig, escriptora en català de novel·les, contes, assajos, reportatges i articles periodístics. Va presentar i dirigir diversos programes de televisió, mitjà en el qual va excel·lir com a entrevistadora a escriptors de generacions precedents. A més, Montserrat també és el massís més emblemàtic de Catalunya, amb un paper molt destacat en la tradició catalana.

LOLA

És un homenatge a Dolors Anglada i Sarriera, coneguda popularment com a Lola Anglada. Narradora infantil i dibuixant catalana, Va col·laborar des de molt jove a gairebé totes les revistes infantils catalanes de l’època i va esdevenir una de les escriptores més representatives del gènere a la preguerra.

JOANA

Rep el nom per Joana Raspall, escriptora, lexicòloga i bibliotecària catalana que durant la Guerra Civil espanyola va contribuir a salvar de la destrucció molts exemplars de llibres catalans. Després de la guerra va fer classes de català a casa, com va continuar fent anys més tard amb l’assessorament d’Òmnium Cultural.

Per obtenir més informació de les condicions d’aquestes tarifes revolucionàries, truca gratis al 1711 o entra a fibracat.cat, on també pots contractar-les.