15 de Setembre de 2020

5 apps imprescindibles per a la tornada a l’escola

El coronavirus va trastocar el final del curs escolar 2019-20 i ha obligat a reformular l’inici de l’actual. Les escoles han tornat a rebre alumnes després d’uns mesos en què, per imperatiu, l’educació es va veure obligada a digitalitzar-se. Un canvi que sembla que ha arribat per quedar-se en molts aspectes. I cal treure el màxim profit del que la tecnologia pot aportar a l’estudi i l’educació. Per això us portem 5 aplicacions imprescindibles per a aquest inici de curs.

Horario de clases/Timetable

Té un nom diferent depenent si és per iOS (Horario de clases) o per a Android (Timetable). És l’agenda de tota la vida però en versió digital, i es pot fer servir a qualsevol nivell: escola, institut o universitat. Una aplicació que ens permet tenir controlats els horaris de classe de cada dia, organitzats molt visualment per colors, i les tasques pendents (els deures).

Mindmeister

Serveix per generar esquemes i mapes mentals i, d’aquesta manera, ordenar idees de manera gràfica. L’app es troba per a iOs, Android i també té una versió web per treballar des del navegador.

Quizlet

Aquesta aplicació ens ajudarà a estudiar amb facilitat, creant les nostres pròpies fitxes educatives (flashcards) aprofitant les que han creat altres estudiants. T’ajuda a estudiar matèries concretes i també a preparar-te per a exàmens.

Brain Focus

Una bona aplicació per organitzar-nos el temps. Ens ajuda a fer una distribució de tasques i a gestionar el temps de manera que ens mantindrà amb la màxima concentració.

Photomath

És una aplicació que utiliza la realitat augmentada per trobar solucions numèriques a expressions algebraiques. Aquesta aplicació mòbil per aprendre matemàtiques ens permet revisar ràpidament si hem fet correctament els exercicis.