4 de Setembre de 2020

Aplicacions amb accent català

Barcelona és una de les capitals al capdavant de la creació d’aplicacions mòbil, on s’originen centenars d’idees i noves apps que han de competir per ocupar la memòria dels nostres telèfons. WallapopGlovo són dos dels exemples més coneguts d’aplicacions creades a Catalunya, però n’hi ha de moltes altres que volen seguir la seva estela i que tenen un marcat accent català, com algunes de les que repassem a continuació. Perquè a Fibracat apostem pel talent femení però també pel talent del territori, en el que creiem fermament.

21 buttons

Aquesta app és una de les que més fort va arribar, una xarxa social pels amants de la moda que va néixer a Barcelona i ja és present a diferents països amb més de 10 milions d’usuaris. Aquesta aplicació permet a tot usuari conèixer les tendències de moda que arriben, quina roba porten els influencers i comprar-la o conèixer la informació o guardar i compartir els outfits que més agradin. Si ets amant de la moda, aquesta app és per a tu.

My RealFood

Menjar bé, vigilar què comprem o cuinem i cuidar-nos s’ha tornat un fenomen imparable. Per això han proliferat diverses apps que ens indiquen quins aliments són més beneficiosos i quins, en canvi, hauríem d’evitar. Una d’aquestes aplicacions és My RealFood, amb seu a Barcelona. Aquesta app permet conèixer la composició d’un aliment nutricionalment escanejant el seu codi de barres i fent una classificació segons com saludable és cada aliment. A més, ofereix alternatives per escollir opcions més saludables i consells per una dieta més equilibrada.

ISizeYou

En línia amb l’app anterior, trobem aquest sastre virtual que prèn les mides del cos per ajudar-nos a triar la talla de roba més escaient d’una botiga virtual. Una aplicació que va ser desenvolupada dins el marc del programa Horizonte 2020 i que amb un parell de fotos ajuda a escollir la talla adequada de roba. Una eina de gran valor si tenim en compte el canvi de costum a l’hora de comprar que estem vivint, on les adquisicions a través de la xarxa s’han disparat.

Notebloc

Aquesta aplicació és una gran ajuda per a estudiants i professionals, ja que permet escanejar documents i convertir-los en pdf, guardar o compartir apunts, dibuixos o rebuts. Així doncs, és com un escàner gratuït i il·limitat que et permet treballar amb tota classe de documents ràpidament a través del teu telèfon mòbil. Es poden retallar i editar imatges abans de passar-les a pdf, es poden crear i organitzar carpetes, modificar la grandària del pdf, etc.

Aquestes només són alguns exemples de les apps que s’han dissenyat o creat a Barcelona, però n’hi ha moltes més: des d’aplicacions per assessorar sobre lactància com LactApp, altres per trobar algú que cuidi dels més petits de la casa com Cangurs de Guàrdia o diverses aplicacions per aprendre a parlar català com Vocabulary Trainer. El present i el futur passen pel mòbil i la via per moure’s al telèfon són les apps, així que es tracta d’un negoci que continua a l’alça, però que no és gens fàcil de dur a terme. Però això ja és un altre tema.