7 de Desembre de 2020

Fibracat TV guanya el premi Talent Cambra en la categoria de Comunicació i Mèdia

Els VI Premis Talent Cambra, instituïts per la Welcome Talent Society i convocats enguany conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona, han estat lliurats aquest cap de setmana a Barcelona i han distingit unes 30 iniciatives creatives i emprenedores en l’àmbit de la indústria, el comerç, el turisme, la tecnologia, la ciència i el coneixement.

El jurat ha valorat de Fibracat TV la solidesa i la clara intencionalitat del projecte, enfocat a tecnologia i dona, i el compromís amb el valor social de la igualtat.

Amb només sis mesos d’existència, Fibracat TV ofereix continguts inèdits fins avui al panorama audiovisual, tant del nostre país com d’arreu del món. Va néixer amb la voluntat de “revolucionar” l’oferta convencional de la TDT. El canal també emet per streaming i té una plataforma de continguts en línia.

La presidenta de Fibracat TV, Meritxell Bautista, ha manifestat que “aquest guardó representa un reconeixement a l’esforç d’engegar un projecte de televisió inèdit” i reconeix que “ens ajudarà a continuar creixent i generant nous continguts per difondre la tecnologia i l’empoderament de la dona”.

Fibracat TV és un projecte innovador i tecnològic que va néixer durant la pandèmia, però que gràcies al seu caràcter tecnològic ha superat els inconvenients de crear continguts a distància, ja que la tecnologia és el punt fort. El canal de TDT posa en valor dos aspectes que marcaran el futur immediat com a societat: d’una banda, l’empoderament femení, el paper de les dones a la societat, i la igualtat i la diversitat com a factors essencials de ciutadania i de convivència; i, de l’altra, la revolució tecnològica i els canvis socioeconòmics que generarà. Dones i tecnologia, tecnologia i dones, amb una visió des de Catalunya, però amb l’horitzó posat al món.

El lliurament dels premis, que s’ha fet en format reduït i sense públic per causa de la pandèmia, forma part del programa La Nit del Talent, realitzat per El Nacional, que serà emès en format audiovisual en els propers dies. Aquest programa, enregistrat a la sala de Barcelona Luz de Gas, és un compendi de les iniciatives emprenedores guanyadores.

La Welcome Talent Society de Barcelona, presidida per Bru Recolons i Antoni Gelonch com a president d’honor, és una iniciativa ciutadana que vol cercar, difondre i reunir el millor talent català contemporani.