30 de Desembre de 2020

Fibracat TV tanca l’any amb nous programes i un balanç positiu

Després de sis mesos d’emissió, Fibracat TV continua creixent en programació i fa un balanç dels primers mesos de vida del projecte. Els primers programes de la graella es van crear en plena pandèmia, superant les dificultats gràcies al caràcter tecnològic de Fibracat TV, des del mes de setembre compta amb una programació fixa setmanal de gran varietat i avui presenta una nova proposta de continguts pel pròxim any.

Durant aquest primers sis mesos també s’han generat aliances per aportar valor i visibilitat al propòsit del canal, enfocat a dones i tecnologia, com la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Observatori de la Dona i, recentment, va ser guardonat amb el Premi Talent Cambra de Mèdia i Comunicació.

Meritxell Bautista, presidenta de Fibracat TV, es mostra molt satisfeta dels resultats d’aquests primers mesos perquè “és un projecte que materialitza el que som i, tot i les dificultats del moment, hem superat els objectius inicials. Ens hem fet un espai en el panorama mediàtic amb un proposta televisiva innovadora que revoluciona l’oferta de la TDT”.

Nova proposta de programes: tres incorporacions

STEM arreu és una de les principals novetats del mes de gener. És un programa que vol donar visibilitat a dones catalanes que han cursat estudis universitaris STEM al territori, però que estan arreu del món per aconseguir una oportunitat laboral. Dones com Eli Tremp, que treballa a E-on a Munich i va estudiar a la UPC de Terrassa; Helena Vila, que està al Centre Cornell de Nova York i va estudiar biomedicina a la UAB; i Anaïs Messegué, que va estudiar enginyeria industrial de la UPC de Terrassa i ara treballa a Basilea, Suïssa, explicaran la seva història en primera persona.

Una altra novetat és el programa Bones pràctiques en polítiques de gènere i referents de l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE). Amb periodicitat setmanal, s’emetran testimonis de dones que destaquen al sector empresarial a Catalunya, com l’Anna Soler Pont, fundadora de Pontas Agency i Pontas Films; la Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca i la Marta Guardiola, Investigadora postdoctoral del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i cofundadora i directora tècnica de MiWEndo Solutions, entre d’altres.

L’última novetat fa referència a música i videojocs, ja que s’emetrà el Gamesound, la I Jornada de música aplicada als videojocs, que va comptar amb la participació de Toa Dunn, com a participant destacat, i de nombroses ponents dones aconseguint la paritat d’intervencions.