11 de Febrer de 2021

A Fibracat canviem les SIM per lluitar contra l’alarmant creixement dels residus electrònics

A Fibracat, primer operador global de telecomunicacions català, ens unim a la lluita contra l’e-waste, els residus electrònics que creixen de forma exponencial. Durant 2019, el món va generar 53,6 milions de tones de residus d’aquest tipus: mòbils, xips, ordinadors, etc. I la United Nations University calcula que el 2030 el volum serà de prop de 75 milions de tones per any. El problema, a més, és que un percentatge molt petit, de només el 17%, s’arriba a reciclar.

Per això, a Fibracat preparem mesures per aportar el nostre gra de sorra per combatre l’e-waste. La primera ha estat canviar el disseny de les targetes SIM per reduir el volum de plàstic en un 80%. En la nova SIM 3.0, es redueix tota la tarja convencional (del tamany d’una targeta de crèdit) que envoltava el xip que introduïm al telèfon mòbil.

A banda de reduir el plàstic, les noves SIMs redueixen la petjada de carboni en el transport, ja que el seu pes és molt inferior a les convencionals. Les noves targetes serveixen per a tots els mòbils i ja estan s’uneix a la lluita con l’e-waste, s’hi adaptaran de forma automàtica. El següent pas serà adoptar l’eSIM, que permetrà eliminar la tarja.

Aquesta primera acció respon al compromís de Fibracat amb el medi ambient i l’estalvi de recursos.