10 de Juny de 2021

Fibracat, al costat de l’esport femení en una jornada historia del waterpolo català

Catalunya va tornar a disputar un partit de waterpolo femení, vuit anys després de la seva última aparició. I ho va fer davant el poderosíssim Dream Team dels Estats Units, campiones olímpiques el 2012 i el 2016, a qui va arribar a posar contra les cordes a les acaballes (12-13 per a les nord-americanes al final).

Va ser una jornada històrica a les Piscines municipals Manel Estiarte Duocastella de Manresa, que estrenaven denominació oficial. Una cita inoblidable per al waterpolo català, que va comptar el suport de Fibracat, que donava nom al torneig: la Fibracat Women’s Water Polo Cup. Una mostra més de l’anhel de Fibracat per visibilitzar i potenciar el talent femení.

El partit formava part dels actes especials del centenari de la Federació Catalana de Natació (FCN) i va ser tot un espectacle, de primeríssim nivell, amb jugadors que estan en plena preparació per als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu. Catalunya va protagonitzar una gran remuntada però es va quedar a les portes de sorprendre al Dream Team.

Entre els assistents al partit, que, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, la nova secretària general de l’Esport, Anna Caula, i el president de la FCN, Enric Bertrán.