17 de Juny de 2021

Fibracat TV guanya el Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC que atorga el sector

Fibracat TV, el canal de TDT en català impulsat per Fibracat, ha guanyat el Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC. Es tracta d’un guardó que atorga el sector TIC català en la seva trobada anual, La Nit de les telecomunicacions i la informàtica, que ha celebrat la 26a edició.

La presidenta de Fibracat TV i cofundadora de Fibracat, Meritxell Bautista, ha recollit el guardó acompanyada de la directora del canal, Maria Darnell, i ha recordat com la creació d’un canal feminista es va titllar de bogeria: “Ens van dir boges per emprendre un projecte com aquest, una tele per crear referents femenins en sectors com el de les telecomunicacions. Avui em pregunto si érem boges o valentes, perquè, després de només un any, ja tenim 225.000 telespectadors”.

Fibracat TV, que dedica més del 50% de la seva programació a la tecnologia i l’empoderament de la dona, rep el premi per la seva tasca divulgativa de les tecnologies de la informació i la comunicació. En altres edicions, aquest reconeixement ha recaigut en la secció Tendències de La Vanguardia, el programa Generació Digital de TV3 o la secció Digits i andròmines d’Albert Cuesta al diari Ara.

La Nit de les telecomunicacions i la informàtica és l’acte institucional pioner i de referència del sector de les TIC i l’organitzen l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya. En la seva 26a edició, també han estat premiats l’emprenedor Carlos Blanco, la professora de Ciències de la Computació de la UPC Núria Castell, el CIO del SEM Raimon Dalmau i la iniciativa soidària COVIDWarriors. El president del Club d’Innovació i Tecnologia de CECOT, Enric Barba, i la UPC han rebut els Premis d’Honor i La Salle – Universitat Ramon Llull un reconeixement especial.