28 de Juliol de 2021

Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat, nova consellera de Fidem

Meritxell Bautista, cofundadora i consellera delegada de l’operador global de telecomunicacions Fibracat i presidenta de Fibracat TV, ha estat escollida nova consellera de Fidem, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora.

Fidem va néixer el 1996 per donar suport i finançar dones emprenedores i impulsar i donar visibilitat a l’activitat empresarial femenina com a agent de desenvolupament econòmic i social. El consell de Fidem és un dels òrgans que segueix i valida l’activitat de la fundació, tant en l’àmbit financer com, per exemple, formant part del jurat dels Premis Fidem.

“Una empenta per seguir promovent el talent femení”

Fidem l’integren 12 dones compromeses amb la lluita per la igualtat i la visibilització del talent femení dins l’empresa, entre les quals hi ha la directora general de Noël, Anna Bosch, la directora de RRHH de Penguin Random House, Marta Grau, o la dissenyadora Nani Marquina. En paraules de Meritxell Bautista, “el nomenament és un orgull i una empenta més a seguir treballant per la igualtat i promovent el talent femení, des del convenciment que per aconseguir una societat igualitària ens hem de comprometre de veritat i unir esforços.”

Bautista, àmpliament reconeguda per fer visibles les dones

Meritxell Bautista és empresària i una lluitadora incansable per fer visibles les dones en sectors com el de  l’empresa o el tecnològic.  Ha estat mereixedora del Premi DonaTIC 2020 de la Generalitat de Catalunya per aquesta tasca, ha rebut el premi internacional de la Fundació IWEC 2020 per la seva trajectòria com a dona empresària i també el Premi Talent Cambra.

És la impulsora i presidenta de Fibracat TV, el canal de la TDT creat per la mateixa operadora amb una programació 100% en català i centrada en dona i tecnologia (més del 50% del total). El canal va néixer el juny de 2020  amb un manifest inèdit en defensa de la igualtat i la diversitat com a compromís per contribuir a l’avenç d’una societat igualitària. En el seu primer any de vida, ja ha aconseguit el reconeixement d’entitats com l’Institut d’Estudis Catalans, Joves Empresaris de Catalunya o La Nit de les Telecomunicacions, que reuneix al sector TIC.

A més de nova consellera de Fidem, Meritxell Bautista és ambaixadora de la Fundació SheLeader, de promoció del Lideratge de les dones, on ha estat nominada a les “Dones top espanyoles emprenedores 2019 i 2020”. Considerada una de les dones més influents del sector TIC per mitjans com Yo Dona (El Mundo), és membre de Mujeres Tech i del consell de direcció de la Societat Catalana de Tecnologia, ambaixadora de la Cambra de Comerç de Barcelona dins l’Observatori Dona Empresa Economia, i forma part de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) i de DEIM (Dones emprenedores de Manresa). També és membre de CovidWarriors, associació sense ànim de lucre formada per professionals i alts directius i mecenes de tots els àmbits, units per la lluita contra el COVID-19.