15 de Setembre de 2021

Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat, finalista dels premis ‘Mujeres a Seguir’ pel seu compromís social

Meritxell Bautista, cofundadora i consellera delegada de l’operador global de telecomunicacions Fibracat i presidenta de Fibracat TV, ha estat escollida finalista dels premis Mujeres a Seguir. Es tracta d’uns guardons que reconeixen dones que destaquen pel seu compromís social, la seva trajectòria i la seva projecció de futur.

En total, són 30 finalistes d’àmbits diversos com les professionals TIC Judit Giró (The Blue Box) i Laura Lacarra (Telefónica); esportistes com Maria Vicente; artistes com Rigoberta Bandini; professionals de la comunicació com Ana Pardo de Vera (Público) i Hayat Traspas (Save a Girl/Save a Generation) o científiques com María José Buzón (Institut d’ Investigació Vall D’Hebron) o Manuela Camino (Hospital Infantil Gregorio Marañón).

Meritxell Bautista (Fibracat) competirà en la secció d’Economia amb 4 finalistes més: Paloma Castellano (Wayra); Madalena Rugeroni (Too Good To Go); Carmen San Martín (Consell Regulador de la D.O. Rueda) i Lourdes de la Sota (Seat). Les guanyadores dels Premis Mujeres a Seguir, creats l’any 2014 per donar visibilitat al talent femení,  es donaran a conèixer a finals d’octubre.

Bautista és empresària i una lluitadora incansable per fer visibles les dones en sectors com el de  l’empresa o el tecnològic.  Ha estat mereixedora del Premi DonaTIC 2020 de la Generalitat de Catalunya per aquesta tasca, ha rebut el premi internacional de la Fundació IWEC 2020 per la seva trajectòria com a dona empresària i també el Premi Talent Cambra.

És la impulsora i presidenta de Fibracat TV, el canal de la TDT creat per la mateixa operadora amb una programació 100% en català i centrada en dona i tecnologia (més del 50% del total). El canal va néixer el juny de 2020  amb un manifest inèdit en defensa de la igualtat i la diversitat com a compromís per contribuir a l’avenç d’una societat igualitària. En els seu primer any de vida, ja ha aconseguit el reconeixement d’entitats com l’Institut d’Estudis Catalans, Joves Empresaris de Catalunya o La Nit de les Telecomunicacions, que reuneix al sector TIC.

Bautista és consellera de Fidem (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) i ambaixadora de la Fundació SheLeader, de promoció del Lideratge de les dones, on ha estat nominada a les “Dones top espanyoles emprenedores 2019 i 2020”. Considerada una de les dones més influents del sector TIC per mitjans com Yo Dona (El Mundo), és membre de Mujeres Tech i del consell de direcció de la Societat Catalana de Tecnologia, ambaixadora de la Cambra de Comerç de Barcelona dins l’Observatori Dona Empresa Economia, i forma part de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) i de DEIM (Dones emprenedores de Manresa). També és membre de CovidWarriors, associació sense ànim de lucre formada per professionals i alts directius i mecenes de tots els àmbits, units per la lluita contra el COVID-19.