24 de Gener de 2022

Fibracat multiplica per 10 el potencial de connectivitat digital de la FUB-UManresa

La connectivitat digital de la FUB-UManresa s’ha multiplicat per deu amb l’entrada a l’any 2022 gràcies a diferents millores que Fibracat ha dut a terme en l’amplada de banda i en el maquinari d’interconnexió que té contractats la Universitat. Els canvis han permès que la velocitat potencial d’accés a Internet de la institució passi d’1 GB simètric a 10.

L’aprofitament d’aquest potencial requereix, a partir d’ara, inversions que han d’assegurar, en el futur, la viabilitat de diferents projectes de la institució com ara l’extensió de l’equipament tecnològic a tots els edificis del campus, la implantació de nous estudis semipresencials i online o l’ampliació de l’ús de la metodologia de la simulació, tant per a la formació reglada com per a entrenament professional d’empreses externes. En tots els casos es tracta d’iniciatives que tenen una alta demanda de connectivitat.

La col·laboració de la FUB-UManresa amb Fibracat ve de lluny i ha permès situar el campus Manresa de la UVic-UCC com un dels més ben connectats digitalment del sistema universitari català. La relació dona resposta a l’aposta de Fibracat per fer de la Universitat un espai d’innovació tecnològica i la de la FUB-UManresa per incorporar als seus reptes de futur el talent de les empreses nascudes a la Catalunya Central.