11 d'Octubre de 2022

350.000 Ciberatacs cada dia en el món. Protegeixes les teves contrasenyes?

Sí, aquesta és la realitat. Al món hi ha cada dia 350.000 ciberatacs i no per tenir un antivirus instal·lat i contrasenyes llargues estàs fora de perill. Els ciberatacs han incrementat un 25% després de la pandèmia i afecten diàriament empreses i particulars a qui roben informació personal dels seus dispositius. Com veus, no és una tasca difícil per als ciber-lladres, ja que poden trencar fàcilment moltes de les nostres contrasenyes.

I et preguntaràs: “què més puc fer per protegir-me?”. Pren nota, perquè és molt senzill i val la pena. La teva privacitat està en joc!

 

Google Password Manager si tens Android

Amb aquesta eina de Google pots saber i gestionar ràpidament el que està passant, només has d’introduir el vostre correu electrònic. Com que també està sincronitzat amb Android, el Google Password Manager et farà una anàlisi tant del mòbil com del navegador. El millor és que no només et detecta la informació que està en perill, sinó que també et dona la possibilitat de canviar les teves contrasenyes immediatament.

 

I si tens un iPhone…

Si ets del Team Apple, també pots esbrinar si la teva informació està compromesa amb les mateixes eines de seguretat del seu software i el seu sistema operatiu, que és més fiable.

Normalment, els iPhones tenen activades les notificacions de seguretat de contrasenyes per avisar-te quan i quines estan en perill. Pots mirar si aquesta funció està activa a configuracions, a l’apartat de contrasenyes, i comprovar que el botó de “detectar contrasenyes compromeses” estigui en verd. En aquest apartat, podràs veure la vulnerabilitat de totes la informació del teu iPhone. 

En aquest cas, a diferència de Google Password Manager, per canviar les contrasenyes hauràs d’anar a l’aplicació o servei en concret i canviar-la des d’allà. Per exemple, si vols canviar la contrasenya de Gmail, hauràs d’anar expressament als paràmetres de Gmail per fer-ho.

 

Màxima seguretat abans que res: prevenció al risc del ciberatac

Fins ara, hem estat parlant de com veure i actuar en cas que les teves dades estiguin en perill, però també pots fer coses per prevenir un ciberatac.

Aquests són els consells que et donem i què cal aplicar per sobreviure en aquesta guerra!

  1. Configura contrasenyes segures i una contrasenya diferent per a cada compte o aplicació. Amb “Claves Seguras” podràs generar contrasenyes i veure’n la seguretat. Et recomanem que seleccionis “tots els caràcters” a l’apartat Tipus i 20 a Longitud.
  2. Fes-ne una renovació cada cert temps, així t’assegures que és més difícil de desxifrar.

 

Com veus, no és tan difícil protegir-tes ara que tens tota la informació per fer-ho. Només cal dedicar-hi una estona. Fer un manteniment segur de les teves contrasenyes et pot estalviar molts maldecaps.