24 de Gener de 2023

Què has de fer per treure el màxim partit a la càmera del mòbil?

Gràcies als dispositius mòbils (i les seves diferents gammes), ja no cal carregar amb una càmera a sobre per arribar a casa amb unes súper fotos, només cal saber com fer servir a favor els recursos de què disposem i aprendre a treure’n el màxim partit. Per això, pren nota d’aquest article: els petits detalls marquen la diferència.

 

Assegura’t de tenir l’objectiu net

Diràs: “aquest és el truc, de debò?”. Per més obvi que sembli, és una cosa que se’ns oblida i és el primer pas fonamental per obtenir bons resultats. Compte! No ho facis amb les mans, fes-ho amb alguna peça de roba i amb compte.

 

Quina llum funciona millor?

Aprofita la llum natural sempre que puguis, i vigila que no estiguis a contrallum! Millor utilitza-la de front o de costat (segons l’estil de foto que vulguis aconseguir). Encara que et sembli estrany, les fotos amb molt de sol ens encanten, però els resultats són amb colors molt saturats. Els dies ennuvolats són els millors per la llum a les teves fotos, ja que hi ha la mateixa intensitat a tot arreu.

 

Consell: evita fer servir el flaix! Aprofita les perspectives i mou-te amb el mòbil

Si és a tu a qui estan fotografiant, mou-te! Camina, salta, gira, canvia la la posició i fes que et facin moltes fotos seguides, així obtindràs fotos diferents i originals. A més, per a aquelles persones que diuen que no són fotogèniques, amb aquest mètode segur que en troben alguna que els agradi.

 

Les perspectives també són clau, per això fes que la teva càmera es mogui. Per exemple, si vols veure’t més alt o alta, fes fotos des de baix.

 

Crea enfocs i ressalta el que té importància a la foto

Si, com en el primer consell que t’hem donat, per més que et resulti molt lògic, se’ns oblida! No totes les persones, lloc o objectes han d’estar centrats: el que sí que és important és enfocar allò que importa. Si disposes de mode retrat, ajusta el grau de desenfocament que més t’agradi i dona-li un toc al punt de la pantalla que vulguis enfocar. En cas de no tenir mode retrat, fes el mateix sense ajustar el grau de desenfocament, només pressiona la pantalla!

 

I recorda: abans de dir “patataaaa” ve un “espera” i fer desenes de modificacions per treure el màxim partit a la teva càmera de mòbil!