30 de Març de 2023

El futur de la televisió és a internet

Si ets de les persones que instal·len el televisor sense tenir en compte on hi ha la connexió amb el cable de l’antena, no et preocupis: el futur de la televisió passa per tenir una bona connexió a internet.

 

La fi de la televisió digital terrestre (TDT)

Fins fa poc, la televisió convencional s’emetia exclusivament per TDT, és a dir, per mitjà de transmissions terrestres a través de les ones hertzianes. En altres paraules: necessitàvem tenia una antena al terrat i connectar el televisor al cable (amb o sense decodificador, ja depenia de l’antiguitat de l’arparell). Però fa pocs anys (un lustre, aproximadament) ha anat guanyant terreny la connexió a internet per mitjà d’aparells que ens facilita el nostre operador de telecomunciacions o, directament, la connexió directa a plataformes de vídeo-on-demand (Netflix i companyia).

Definitivament, però, amb la revolució digital, el model va cap aquí: plataformes d’streaming com Netflix, HBO o DAZN. Però també emergeix un híbrid molt interessant: plataformes que, com el Click TV que ofereix Fibracat (entre d’altres) permeten visualitzar la televisió en directe, tant convencional com temàtica, recuperar sota demanda emissions dels últims set dies i tenir accés a serveis on-demand d’altres plataformes OTT (DAZN en el cas de Click TV, com també pot ser Netflix, HBO o Disney+). 

Tot això coincideix en un temps d’espera, una calma tensa, que culminarà amb l’apagada definitiva de les emissions de la TDT. A Espanya ha de ser el 2027, però moltes cadenes ja s’hi estan avançant. El referent internacional, com sempre, és la BBC. La televisió pública britànica ha anunciat que, en un període molt breu, tota la seva programació serà emesa per internet. A l’estat espanyol, RTVE ha creat la interessant plataforma RTVE Play i l’han seguit les privades. I TV3 acaba d’anunciar la creació de la seva pròpia OTT, que ha de veure el llançament durant la propera tardor.

 

Oportunitats per la tecnologia i la producció televisiva

Aquest canvi cap a la televisió en línia obre noves oportunitats per les tecnologies digitals: l’alliberament de l’espectre on emet la TDT deixa terreny per exemple per a la telefonia mòbil i altres formes de connectivitat. També presenta una oportunitat per a aquelles cadenes televisives que vulguin fer al salt a l’OTT i l’emissió horitzontal. Es diu que els canvis sempre són positius, així que el futur de la producció de la televisió canviarà cap a un model digital i de streaming, on els espectadors podran triar quin programa veure en una mateixa franja de temps.

 

CLICtv, la televisió que el futur necessita

Quin paper juga el multidispositiu de Fibracat en tot això? Actualment, CLICtv ofereix un model híbrid de televisió. Es podria dir que és un exemple de plataforma del futur per a la televisió convencional, ja que s’adapta perfectament als nous paradigmes digitals i al video-on-demand.

CLICtv és un multidispositiu intel·ligent deco 4K que permet la reproducció de pel·lícules, sèries i més contingut multimèdia en Smart TV, ordinadors, tablets i mòbils. Clic TV et permet registrar com a màxim cinc dispositius en un mateix compte i reproduir fins a quatre continguts de manera instantània, sigui en televisors Samsung o qualsevol altre dispositiu de la família Galaxy.

Clic TV t’ofereix una gran selecció de continguts per tu i tota la teva família:

  • Accés a canals de TV com Història, Odisea, Decasa, Canal Cocina, Global Tendencias, SundaceTV, etc.
  • Catàleg amb més de 6.000 pel·lícules, sèries i programes varis

Gaudeix d’una televisió sense horaris ni limitacions. Para i reprèn l’emissió de qualsevol programa quan vulguis o comença un altre cop el principi de la teva sèrie preferida. Tots aquests i més són els avantatges que CLICtv t’ofereix, sempre de la forma més fàcil i còmode possible.

 

Les tarifes de Fibracat que t’ofereixen CLICtv

La bona notícia és que ara CLICtv pot ser teu contractant només alguna de les següents tarifes:

Fibra 600mb simètrics, línia fixa, CLICtv (deco 4K), mòbils + GB a compartir, 12 mesos legalitas i 12 mesos de permanència.

Fibra 1.000mb simètrics, línia fixa – tarifa plana, CLICtv (deco 4K), mòbils + GB a compartir, 12 mesos Amazon Prime, 12 mesos legalitas, DAZN i 12 mesos de permanència.

 

No ho deixis escapar!

No et preocupis si has posat el teu nou televisor sense tenir en compte la connexió d’antena. La televisió del present (ja no del futur) passa per internet. Per a més informació, consulta el nostre web