6 d'Abril de 2023

LLaMA: la intel·ligència artificial (IA) et pot ajudar a lligar

LLaMA: la intel·ligència artificial (IA) de META que t’ajudarà a lligar

 

Qui és LlaMA?

La intel·ligència artificial (IA) té el món tecnològic de cap. Moltes empreses ja estan fent el salt a l’IA, incorporant nous sistemes i mètodes intel·ligents en la seva producció, distribució i comunicació. Un exemple d’elles és Meta que recentment, i en veu del CEO Mark Zuckberberg,  va anunciar el llançament d’un nou generador de llenguatge IA sota el nom de LlaMA.

A diferència del ChatGPT de Microsoft, la proposta IA de Meta va ser presentada com una eina de recerca que buscava democratitzar l’accés en aquest camp important que canvia ràpidament. D’aquesta manera, LlaMA sortiria al mercat amb una llicència no comercial que permetria a la comunitat acadèmica i industrial, entitats governamentals i sense ànim de lucre, fer investigacions necessàries per resoldre problemes dels models actuals del llenguatge IA.

 

LlaMA s’ha filtrat

Si tenim més informació sobre el nou IA de Meta, és gràcies a una filtració inesperada. En el seu moment, Meta va decidir lliurar els checkpoints de LlaMa a un grup d’investigadors per executar una prova tancada abans del llançament oficial. Però aquesta informació, que fins aleshores era confidencial, va arribar a diversos llocs a internet. Sent un d’ells Tinder.

 

Com s’utilitza LlaMA a Tinder?

Tinder és una de les aplicacions mòbil de lligar més conegudes entre el jovent i totes aquelles persones que busquin conèixer a altres de tot el món. Debut a la seva popularitat, la filtració de LlaMA a l’app ha estat molt notòria. Aquest IA permet entaular converses amb altres usuaris per tu, sense la necessitat que escriguis res. Molts usuaris l’estarien utilitzant doncs per trencar el gel a l’hora de començar una nova conversa o aconseguir tenir molts xats oberts.

 

Perquè t’ajudarà a lligar?

Nosaltres, com a humans, sovint ens passa que no sabem què dir o com continuar una conversació amb una persona. Llama, en canvi, sempre té una resposta preparada. Alguns exemples de frases que pot formular són: “Que maco és el teu gos”, “Vols sortir a prendre alguna cosa?” o “M’agrada jugar a Pàdel”.

Ara bé, t’advertim que el llenguatge que utilitza l’IA de Meta és molt senzill, per la qual cosa no esperis una conversació molt profunda. Encara més, potser el teu match et veurà com una persona una mica freda. Tanmateix, està clar que LlaMA s’anirà perfeccionant amb el temps i qui sap, potser en un futur l’acabaràs fent servir.