6 de Juny de 2023

Carregar el teu mòbil al cotxe: el perill d’una pràctica comuna

El risc d’incendi i la seguretat del mòbil al cotxe

 

El mòbil forma part de la nostra vida. De fet, ja és part de nosaltres. En depenem per a gairebé tot i necessitem tenir-lo sempre operatiu. Per això, moltes persones carreguen el seu mòbil al cotxe de forma habitual.

 

Però és important conèixer que carregar el mòbil al cotxe pot comportar diferents perills i afectar negativament la seguretat no només del dispositiu, sinó del propi vehicle.

 

Carregar el mòbil al cotxe pot provocar un incendi 

 

Els mòbils, com molts altres dispositius electrònics, generen calor durant el procés de càrrega. Quan deixes el teu mòbil dins del vehicle, especialment en dies calorosos o exposat a la llum directa del sol, l’interior del cotxe es converteix en un lloc amb temperatures extremes

 

Aquesta calor excessiva pot sobrecarregar la bateria del mòbil i provocar una deflagració, que acabi en incendi

 

Evita distraccions al volant per carregar el teu mòbil

 

Carregar el mòbil durant la conducció és una distracció que pot causar un accident. La conducció segura requereix de l’atenció total a la carretera i a l’entorn que ens envolta.

 

Tingues present que, en l’actualitat, les distraccions al volant són una de les principals causes d’accidents de trànsit. 

 

Alternatives segures per carregar el teu mòbil

 

Per sort, hi ha alternatives segures disponibles per carregar el teu mòbil sense haver de dependre del cotxe

 

Una opció recomanable i la més evident és la de tota la vida: assegurar-te de carregar el teu mòbil abans de sortir de casa. 

 

De totes maneres, si trobes una situació en la que ho necessitis, pots optar per portar sempre a sobre una bateria de carrega portàtil o investigar i identificar punts de càrrega disponibles en llocs públics, com cafeteries, restaurants, centres comercials o altres establiments.

 

En definitiva, carregar el teu mòbil al cotxe hauria de ser una possibilitat extra, però no necessàriament una pràctica de cada dia. És molt pràctic, però presenta perills que ara ja coneixes per poder-los evitar en el futur!