26 de Juliol de 2023

Wi-fi gratis: és un perill?

L’estiu és un moment d’escapar de la rutina i aprofitar dels dies de vacances per gaudir, relaxar-se, viatjar i, per descomptat, compartir les nostres experiències. 

És per aquest motiu que acostumem a buscar xarxes Wi-Fi gratis pròximes per connectar els nostres dispositius, que solen ser públiques i habitualment insegures.

Tot i la comoditat que ofereixen en aquell moment, són poc recomanables d’utilitzar, ja que són un caldo de cultiu per als pirates informàtics.

 

 

Xarxes Wi-Fi gratis: Quins són els riscos de seguretat?

Les xarxes Wi-Fi gratis no requereixen contrasenya per connectar-s’hi, el que les fa accessibles per a tothom, i això comporta un conjunt de riscos: 

 1. Intercepció de dades: un atacant amb coneixements bàsics pot interceptar les dades que envies i reps a través de la xarxa oberta, que poden incloure dades bancàries, missatges i altres dades delicades.
 2. Infecció dels equips: a part del robatori de dades, els dispositius atacats queden exposats a possibles infeccions per part dels criminals cibernètics.
 3. Interferències en les comunicacions: també hi ha el risc que els ciberdelinqüents interfereixin en les comunicacions en alguns serveis d’internet, com les xarxes socials o els serveis de missatgeria, modificant-les o eliminant-les.
 4. Atacs “man-in-the-middle”: en aquest tipus d’atacs, un pirata informàtic es fa passar per una xarxa Wi-Fi legítima, i un cop l’usuari s’hi connecta, aquest intercepta tot el tràfic de dades. A més, també podria accedir els seus comptes en línia o robar la informació personal.
 5. Hotspot falsos: els criminals cibernètics poden monitoritzar i capturar tota la teva activitat en línia, mitjançant la creació de punts d’accés Wi-Fi falsos amb noms semblants als de llocs populars, perquè els usuaris s’hi connectin sense sospites.

 

Protegeix-te de la xarxa Wi-Fi oberta

En el cas que no tinguis més remei que connectar-t’hi, us recomanem un parell de consells:

 1. Utilitza una connexió VPN: una xarxa privada virtual (VPN) protegeix la teva privadesa en línia, a través de xifrar el teu tràfic i la protecció de dades, per tal de dificultar-los als ciberdelinqüents interceptar-les.
 2. Evita transaccions sensibles: és recomanable evitar fer transaccions bancàries o altres activitats que involucrin informació personal en aquest tipus de xarxes.

 

Quina alternativa tinc?

En qualsevol cas, la millor opció és tenir una companyia de confiança que et proporcioni unes condicions òptimes en ciberseguretat.

Com és el cas de Fibracat, que gràcies a les següents característiques, et protegeix de les xarxes de Wi-Fi obertes, permetent-te gaudir d’un estiu sense preocupacions.

 • Utilitza un fort xifratge de dades per protegir les teves comunicacions en línia.
 • Ofereix una connexió directa i exclusiva, que no has de compartir amb altres usuaris com en les xarxes de Wi-Fi obertes.
 • Disposa de tecnologies i protocols de seguretat complexos per detectar i prevenir amenaces cibernètiques.
 • Proporciona supervisió i assistència tècnica en el cas de sorgir qualsevol problema de seguretat, oferint-te tranquil·litat durant tot l’estiu.

 

Tarifas de fibra