22 d'Agost de 2023

8 consells per estalviar bateria del mòbil aquest estiu

Ens trobem en plena època de vacances per qui tingui més sort i encara no les hagi fet, moment àlgid de viatges, excursions i plans improvisats. Siguis on siguis, i vagis on vagis, és l’època de l’any menys adequada per quedar-te sense bateria al mòbil.

És per això, que des de Fibracat et portem un seguit de consells fàcils i pràctics per evitar que et quedis sense bateria al mòbil durant un llarg dia de vacances:

 

  1. Ajusta la brillantor de la pantalla:

La brillantor de la pantalla consumeix molta energia. Per tant, redueix-la manualment o bé utilitza la configuració de brillantor automàtica per adaptar-la a les condicions de llum ambiental. D’aquesta manera, prolongaràs la durada de la bateria.

 

  1. Desactiva les connexions innecessàries:

Quan no necessitis fer servir les dades mòbils, el Bluetooth o el Wi-Fi, desactiva’ls, ja que consumeixen bateria constantment mentre estan actius. 

 

  1. Controla les aplicacions en segon pla:

Algunes apps continuen funcionant en segon pla quan no les fas servir, actualitzant contingut i consumint energia. Revisa regularment les aplicacions obertes i tanca aquelles que no necessites. 

 

  1. Activa el mode d’estalvi d’energia:

És una funcionalitat integrada en la majoria dels telèfons que ajusta automàticament les configuracions per reduir el consum de bateria.

 

  1. Limita les notificacions:

Les notificacions constants poden esgotar la bateria ràpidament. Configura el mòbil per rebre només les necessàries. 

 

  1. Actualitza el sistema operatiu i les aplicacions:

Les actualitzacions solen incloure millores d’eficiència i correccions d’errors que poden ajudar a estaviar bateria. 

 

  1. Evita l’exposició directa al sol:

Els mòbils se sobreescalfen amb facilitat davant l’exposició directa del sol. Evita-ho per prevenir danyar-ne la bateria i altres components. Deixa’l a l’ombra i, si pots, en un lloc fresc.

 

  1. Porta un carregador portàtil:

Si saps que passaràs molt temps fora de casa, porta una bateria portàtil per prevenir en cas de necessitat.

 

Gràcies a aquests ajustos senzills en la utilització del mòbil, podràs aconseguir un estalvi d’energia que et permeti esprémer els teus dies de vacances sense imprevistos!