7 de Setembre de 2023

5 passos per transformar un router vell en un repetidor WiFi i millorar el senyal.

Vols millorar la cobertura del senyal WiFi de casa teva sense haver d’invertir més diners? Doncs assegura’t de tenir un router vell a casa i t’expliquem com convertir-lo en un repetidor!

Abans de començar, és imprescindible verificar que el router antic és compatible amb la funció de repetidor o bridge. Per tal de verificar-ho, consulta a internet si el model específic de router antic l’inclou.

Un cop ho has comprovat, cal revisar si tens disponibles els següents materials:

Què necessites?

  • Un router vell que no facis servir
  • Un cable Ethernet
  • Un ordinador

 

 

Passos

Un cop superats els passos previs, comença el procés:

  1. Connecta el router antic a la xarxa elèctrica de casa i al teu ordinador a través d’un cable Ethernet.
  2. Accedeix a la configuració del router: Obre el navegador web a l’ordinador connectat al router antic i escriu la direcció IP a la barra de direccions. La direcció IP sol  tenir aquest format “192.168.1.30”: Però en cas de dubte, consulta el manual de l’usuari o la pàgina del fabricant.
  3. Desactiva el DCHP: Una vegada dins la configuració del router, busca la secció de configuració del servidor DCHP i desactiva’l.
  4. Canviar el model del router: Cerca l’opció “Mode repetidor” o “Mode pont”. Consulta el manual de l’usuari en el cas de no trobar-la.
  5. Llegeix amb atenció les instruccions que apareixen a la pantalla per configurar la connexió sense cable: En aquest moment, és possible que et faci ingressar la informació de la xarxa WiFi principal (del router principal), com el nom de la red (SSID) i la contrasenya.

 

Recomanacions

  • Ajusta els detalls del repetidor:

Configura el nom i la contrasenya de la xarxa WiFi repetida per tal que sigui més fàcil identificar-la.  

També és recomanable fer servir el mateix canal que el router principal per evitar interferències.

  • Ubica estratègicament la xarxa repetida:

Col·loca-la en una ubicació estratègica on pugui rebre un bon senyal del router principal i pugui estendre la cobertura de les zones on hi ha un senyal wi-fi dèbil. 

Un cop has completat el conjunt de passos, ja pots gaudir de tots els avantatges de tenir un millor senyal WiFi d’una forma més econòmica i pràctica!