2 d'Octubre de 2019

El FIFA 20 i l’embolic de les apps

Els gamers estan d’enhorabona. Un dels jocs per excel·lència del mercat ja tornar a ser aquí un any més: el FIFA 20. Un d’aquests jocs que sembla obligatori tenir, que permet gaudir de moltes hores de joc en línia amb amics i desconeguts, i amb el qual es posen a prova les fantàstiques característiques de Fibracat, com ja vam repassar en aquest post.

Tot i això, les apps relacionades amb el joc més famós de futbol també han sigut notícia aquests dies. I és que EA Sports, empresa mare del FIFA 20, ha fet una jugada amb la seva base de dades (bàsicament, deixarà de donar servei de la seva base de dades a la web) per evitar que altres aplicacions externes, com Futbin o Futwiz, se n’aprofitin. A més a més, amb això aconsegueix que l’única app que es pot utilitzar sigui la del FIFA 20. Però coneixes aquesta app? I les externes que es veuran afectades?

FIFA 20 Companion

Aquesta és l’app original del joc, la que segur no pot faltar, ja que és la Web App però en versió mòbil. Aquesta aplicació ens permet gaudir al màxim de totes les opcions que ofereix el FIFA 20, ja que no tothom té un set gamer a casa amb dues pantalles i l’opció de jugar i mirar l’ordinador al mateix temps. Aquí és on el nostre mòbil pot ser un gran aliat.

Un dels trets més destacables d’aquesta app del FIFA 20 és que, només per entrar, donen, normalment, recompenses diàries que venen molt bé com ajuda extra. Aquesta aplicació actua com un suport per a la trajectòria que tinguem al FIFA 20, especialment al FIFA Ultimate Team. Gràcies a aquesta app, es pot gestionar el club, preparant el planter pel següent partit, intercanviar jugadors per recompenses a través dels DCP, completar objectius, obrir sobres o accedir al mercat de transferibles, entre altres avantatges.

En definitiva, una app a tenir molt en compte, ja que mai se sap quan pots trobar una ganga i inclús quan estàs fora de casa. Tenint sempre present que, qualsevol canvi fet a l’aplicació se sincronitzarà immediatament amb la teva consola o PC.

Les app externes: Futbin o Futwiz

Com ja hem dit anteriorment, EA Sports té un pla per acabar amb aquestes aplicacions externes que aprofitaven les bases de dades per afavorir els intercanvis i, en definitiva, els jocs de mercat. Una decisió de l’empresa creadora del FIFA 20 que va agafar a molts desprevinguts i que pot canviar, en part, la manera com molts usuaris utilitzaven el joc. Les raons d’evitar aquest servei (actualitzar les bases de dades) és causada per la necessitat, no només d’acabar amb aquestes webs, sinó també de frenar la quantitat de filtracions que es van produir els mesos anteriors, abans del llançament del joc.

Futbin tenia molt de pes si parlem d’Ultimate Team, ja que permetia ajudar a tenir un control de les despeses i els beneficis, molt important si no es té accés a monedes il·limitades. Aquesta aplicació del FIFA 20, per tant, necessitava accedir a la base de dades dels jugadors i, d’aquesta manera, podies tenir controlat el mercat i el preu dels jugadors, una característica que podia ser interessant per a l’usuari. Així es creava l’oportunitat de fer-se amb el jugador que es volgués pagant el mínim preu possible, i el mateix passava amb els jugadors que es volien vendre.

Futwiz tenia moltes similituds amb Futbin, però amb un parell de funcionalitats extres. Partint de la base de dades dels jugadors, amb aquesta aplicació del FIFA 20 es podia veure una evolució detallada de com algunes cartes havien anat canviant el seu preu al mercat. D’aquesta manera, existia l’opció de predir quins fitxatges interessaven perquè el seu preu estava baixant o bé quin jugador es volia vendre perquè la gent de la comunitat del FIFA 20 l’estava intentant comprar. A més a més, aquesta app permetia simular FUT Draf i l’obertura de sobres.

I ara?

Amb aquesta acció d’EA Sports, aquestes webs o apps alternatives veuran afectades les seves funcions, així com els usuaris que les utilitzaven per crear els seus planters. Ara hauran d’adaptar-se a l’estil de Companion App i a la seva velocitat, ja que els preus no s’actualitzen a temps real, com passava a les altres aplicacions (encara que treballen per solucionar-ho). També quedarà pendent veure com Futbin o Futwiz reaccionen a aquests canvis per no desaparèixer i intentar ser competitius. Però sembla que aquest conflicte només acaba de començar.