12 de Maig de 2020

Neix Fibracat TV: dones i tecnologia

Impulsat per Fibracat, el primer operador global de telecomunicacions de Catalunya, neix Fibracat TV, el nou canal de TDT en català, que oferirà uns continguts inèdits fins avui al panorama audiovisual, tant del nostre país com d’arreu del món.

Fibracat TV posarà en valor dos aspectes que marcaran el nostre futur immediat com a societat: d’una banda, l’empoderament femení, el paper de les dones a la societat, i la igualtat i la diversitat com a factors essencials de ciutadania i de convivència; i, de l’altra, la revolució tecnològica i els canvis socioeconòmics que generarà. Dones i tecnologia, tecnologia i dones, amb una visió des de Catalunya, però amb l’horitzó posat al món.

Una televisió innovadora i apte per tots els públics

Fibracat TV vol ser un mitjà atrevidament innovador en els seus formats, on entraran en escena les arts digitals i les noves tecnologies de comunicació social. La seva oferta audiovisual serà apte per a tots els públics, amb un codi ètic que obre els seus continguts a una àmplia audiència, de qualsevol gènere i edat, i que té per vocació el repte de tornar a apropar la televisió als adults joves, molts dels quals no veuen reflectides les seves inquietuds en els continguts lineals d’avui.

La presència de Fibracat TV serà simultània en streaming, a la carta a www.fibracat.tv i a la plataforma Fibracat Plus, i oberta a la interactivitat a través de les mateixes xarxes socials del mitjà.

Amb cobertura a tot Catalunya

A partir del dilluns, 1 de juny, Fibracat TV arribarà a més del 92% de la població de Catalunya. Per veure-la, no serà necessari resintonitzar el televisor, ja que ocupa el lloc on emetia RAC 105 TV.

L’emissió de la Fibracat TV serà totalment en català, amb un alt percentatge de programes de producció pròpia i original. Tots els continguts s’emetran en HD, tant per la TDT com des d’Internet.

L’aprovació del CAC

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va autoritzar l’inici de les emissions de Fibracat TV en el Ple celebrat el passat 30 d’abril, el programa número 4 (EDC4) del canal múltiple de televisió digital terrestre amb cobertura nacional, que comporta la substitució de l’actual RAC 105 TV- per la nova oferta de Fibracat TV (www.fibracat.tv).