13 de Març de 2020

10 aplicacions per treballar des de casa

A Fibracat ens agrada estar a l’última. Per això, de tant en tant, us expliquem quines novetats hi ha en aplicacions, per treure màxim rendiment o profit del telèfon mòbil: apps de fotografia abans de marxar de vacances, les millors per triomfar fent stories a Instagram. I ara, amb més vocació de servei que mai, et portem les millors aplicacions i programes per treballar des de casa. El coronavirus ha provocat que tanquin els centres educatius i que moltes empreses apostin pel teletreball. I nosaltres et mostrem eines per fer-te la feina més fàcil: fer reunions a distància, compartir arxius o controlar les feines i el temps.

1.SLACK

El podríem definir com un WhatsApp per a empreses, encara que més potent i amb moltes més prestacions. L’Slack és una eina molt útil per treballar: és un xat on poden ser tots els membres d’una empresa, que permet crear subgrups de treball i compartir arxius molt pesats sense perdre qualitat (que queden sempre guardats). Aquesta aplicació també té versió mòbil.

2.MICROSOFT TEAMS

L’alternativa a Slack és Microsoft Teams. També serveix per comunicar-te amb els companys de feina i té l’avantatge que s’integra perfectament amb les aplicacions d’Office (si és el cas de la vostra empresa). Permet xatejar i fer videotrucades.

3.TRELLO

Després de donar-te dues bones aplicacions per comunicar-te, ara te’n donem una per gestionar les tasques a realitzar. És com tenir un tauler o una pissarra on apuntar-ho tot per a una millor organització. Pots crear taulers per clients, al mateix temps fer targetes per les diferents tasques, citar companys, fer anotacions i canviar les feines d’estat segons, per exemple, si estan pendents, en curs o fetes. També té versió mòbil.

4.ASANA

Una alternativa al Trello és Asana, que et permet fer un seguiment de feines i objectius, tant des de l’ordinador com des del mòbil. Com en tots els casos, el seu ús dependrà de si la teva empresa el fa servir o no. Tot i això, també et pot servir per a organitzar-te de manera personal si vols abandonar el paper i el bolígraf.

5.SKYPE

És un clàssic entre el munt d’aplicacions per fer videotrucades. Per fer-lo servir, has de tenir creat un compte, i per parlar amb algú has de tenir-hi una amistat recíproca. Algun inconvenient, sobretot per l’agilitat, que es compensa amb totes les funcions que té.

6.GSUITE

El paquet d’aplicacions de Google permet fer algunes de les anteriors tasques, com la videotrucada (Hangouts Meet). Amb Google Docs pots editar textos amb què estiguis treballant en línia, i amb Google Drive pots compartir arxius de molt de pes. També incorpora una eina com Classroom, que permet fer classes virtuals, comunicar-se per mitjà d’un xat o del vídeo, o organitzar els deures.

7.POMODORO TIMER

Si un dels teus problemes és com organitzar-te el temps, pots seguir la tècnica pomodoro, que divideix unes tasques en parts de 25 minuts (un pomodoro) i et dona després 5 minuts de pausa; a més, després de 2 hores seguides de feina, recomana 30 minuts de pausa. Per fer-ho fàcil, et pots descarregar l’aplicació Pomodoro Timer, que també et permet personalitzar la durada tant de les estones de feina com de les pauses.

8.TOOGLE

Et costa organitzar-te quan has de treballar des de casa? Et distreus? Amb Toogle, pots registrar les estones que treballes i assignar-les a diferents projectes, clients o feines concretes. Així podràs portar un registre de l’estona que has estat treballant.

9.MOODLE

És una de les plataformes que més es fan servir al món de l’ensenyament i en centres educatius. Amb Moodle pots compartir documents en qualsevol format, crear aules virtuals i fer xats o videotrucades. A més, té l’avantatge que és un software lliure.

10.EDPUZZLE

És una eina ideal per als professors: permet fer classes virtuals. D’una manera senzilla es podran crear classes i convidar els alumnes a aquestes sessions virtuals.