5 de Novembre de 2021

Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat, rep el Premi FIDEM a la Corresponsabilitat per la creació de Fibracat TV

Meritxell Bautista, cofundadora i consellera delegada de l’operador global de telecomunicacions Fibracat, ha rebut el premi a la Corresponsabilitat que atorga Fidem, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora. El guardó se li atorga, principalment, en reconeixement per la creació de Fibracat TV, l’únic canal de la TDT obertament feminista i que se centra en tecnologia i empoderament de la dona. El seu objectiu és contribuir a una igualtat real i efectiva i per això dedica la major part de la programació a difondre referents femenins en àmbits com la ciència, la tecnologia, o el món de l’empresa.

Bautista és empresària i una lluitadora incansable per fer visibles les dones en tots els sectors, principalment en aquells on han estat o són invisibilitzades. Ha estat mereixedora del Premi DonaTIC 2020 de la Generalitat de Catalunya per aquesta tasca, ha rebut el premi internacional de la Fundació IWEC 2020 per la seva trajectòria com a dona empresària i també el Premi Talent Cambra. És la impulsora i presidenta de Fibracat TV, amb una programació 100% en català i centrada en dona i tecnologia (més del 50% del total).

El canal va néixer el juny de 2020 amb un manifest inèdit en defensa de la igualtat i la diversitat com a compromís per contribuir a l’avenç d’una societat igualitària. Des de llavors, ja ha aconseguit el reconeixement d’entitats com l’Institut d’Estudis Catalans, Joves Empresaris de Catalunya o La Nit de les Telecomunicacions (que reuneix al sector TIC), i del Col·legi de Màrqueting i la Comunicació de Catalunya (Premis Impacte).

Meritxell Bautista és consellera de Fidem i ambaixadora de la Fundació SheLeader, de promoció del Lideratge de les dones, on ha estat nominada a les “Dones top espanyoles emprenedores 2019 i 2020”. Considerada una de les dones més influents del sector TIC per mitjans com Yo Dona (El Mundo), és membre de Mujeres Tech i del consell de direcció de la Societat Catalana de Tecnologia, ambaixadora de la Cambra de Comerç de Barcelona dins l’Observatori Dona Empresa Economia, i forma part de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) i de DEIM (Dones emprenedores de Manresa). També és membre de CovidWarriors, associació sense ànim de lucre formada per professionals i alts directius i mecenes de tots els àmbits, units per la lluita contra el COVID-19.

Fidem premia 8 ‘ReDones’

En la seva XXIV edició, els Premis FIDEM 2021 han reconegut la tasca de 8 ‘ReDones’, com les defineix l’organització. El Premi a la Innovació se l’ha endut Marta Barrachina, que ha desenvolupat testos de detecció precoç d’Alzheimer, i el Premi a la Tecnologia ha estat per a Maria Blasco, impulsora de noves empreses que neixen d’investigacions trencadores, com ara el mesurament telomèric i la lluita contra el càncer. Guayente Sanmartín, directora general d’Impressió en Gran Format d’HP, ha rebut el premi a la Trajectòria Professional i Isabel Reig López (Laboratoris Reig Jofre), ha estat la guanyadora del Premi a l’Empresa Familiar.

També han estat guardonades Nausica Trias, enginyera industrial i directora d’AIS Group; Imma Pericas presidenta de la Fundació NouXamfrà; i les cofundadores d’UMA Intimates, Carla Términi i Marie Gutiérrez. Fidem va néixer el 1996 per donar suport i finançar dones emprenedores i impulsar i donar visibilitat a l’activitat empresarial femenina com a agent de desenvolupament econòmic i social.